Handicap asiatic. Cum funcționează această piață?

Piața asiatică de handicap este una dintre cele mai populare în pariurile sportive și, în același timp, cea care generează cele mai multe întrebări și îndoieli. În acest articol vom vorbi despre ce este handicapul asiatic și cum funcționează.

❓Ce înseamnă piața asiatică de handicap?

Când facem un pariu pe piața de handicap din Asia, ceea ce facem este să aplicăm un avantaj sau un dezavantaj uneia dintre cele două echipe. De exemplu, luând meciul de fotbal Barcelona – Villarreal, dacă mizăm pe Barcelona -2,5 ar fi nevoie ca Barcelona să câștige meciul cu cel puțin 3 goluri diferență. Dacă meciul de fotbal se termină 2-0 pentru Barcelona, ​​pariul nostru ar fi pierdut, dar dacă meciul se termină 4-1 pariul nostru ar fi câștigat. Rezultatul final trebuie să fie scăzut (sau adăugat dacă handicapul este pozitiv) handicapul și să vedem dacă echipa noastră va câștiga în continuare jocul.
Este important de știut că această piață de 0,5 ar fi aceeași cu pariarea pe victoria unei echipe sau alteia și să comparați cotele cu cele ale pieței câștigătoare de acasă sau în deplasare, deoarece casele de pariuri tind uneori să ofere cote mai bune pentru o piață sau alta, ambele avand aceeasi performanta.

▶️ Ce înseamnă handicapul asiatic 0.0?

Cu siguranță ați văzut vreodată această piață în care se pare că nu se adaugă sau se scade nimic de la oricare echipă. Când facem un pariu pe o echipă cu handicap asiatic 0.0, facem același pariu ca și în piața Draw No Bet (DNB) sau Draw, pariu invalid , adică dacă pariem pe Barcelona Asian Handicap 0.0, am câștiga pariul. dacă Barcelona egalează și returnează investiția în caz de egalitate.

▶️ Care este handicapul asiatic 0,25 și 0,75?

Acest tip de piață provoacă de obicei o mulțime de îndoieli, deoarece introduce și alte variabile în eveniment, dar în același timp oferă mai multă versatilitate și dinamism atât pieței, cât și pariorilor. Continuând cu exemplul, dacă pariem pe Barcelona -0.25 și Barcelona câștigă meciul de fotbal (cu orice rezultat) vom câștiga întregul pariu, totuși dacă meciul se termină la egalitate vom pierde doar jumătate din investiția noastră, în caz de o victorie a lui Villarreal ne-am pierde investiția.
Ceva asemanator se intampla cu handicapul asiatic 0,75. Dacă pariem pe Villarreal +0,75, vom câștiga pariul doar dacă Villarreal câștigă cu cel puțin 2 goluri diferență, dacă o fac doar cu un gol diferență vom câștiga doar jumătate din pariu. În cazul unei victorii la Barcelona, ​​ne-am pierde investiția.
Handicapul asiatic 0.25 este adesea numit 0.0, 0.5, iar handicapul asiatic 0.75 este cunoscut și ca 0.5, 1. Este important să știți acest lucru deoarece fiecare casă de pariuri are propria nomenclatură.

Subscribe and find out more about the Tool we're using!

Subscribe Now to Get Access to the Tool we use!