Handicap european. Ce este?

Într-un alt articol am vorbit despre handicapul asiatic și cum funcționează, dar printre toate piețele găsim și handicapul european (HE). În acest articol vă vom explica ce înseamnă și diferențele cu handicapul asiatic.

❓ Cum funcționează handicapul european?

Handicapul European este un tip de pariu care oferă un avantaj sub formă de numere întregi unei echipe. De exemplu, putem găsi în meciul Real Madrid – Valencia un handicap european Real Madrid -1, în așa fel încât să ne câștigăm pariul doar dacă Real Madrid câștigă cu cel puțin două goluri.
Pentru a calcula rezultatul unui handicap european trebuie să scădem sau să adăugăm handicapul (în funcție de faptul că handicapul este pozitiv sau negativ) la rezultatul final și să vedem dacă pariul nostru este câștigător.
Continuând cu exemplul dacă am pariat pe Real Madrid HE -1 putem simula mai multe scenarii:
• Rezultatul final victoria lui Valencia ar fi un pariu pierdut.
• Rezultatul final egal ar fi un pariu pierdut.
• Rezultat final 1-0 Pari pierdut deoarece după handicap rezultatul ar fi 0-0 și deci egal, nu victorie pentru Real Madrid.
• Rezultatul final 2-0 Pariul câștigat deoarece după handicap rezultatul ar fi 1-0 și, prin urmare, victorie pentru Real Madrid.
Pe scurt, am câștiga pariul doar dacă Real Madrid câștigă cu cel puțin 2 goluri

❓ Care este handicapul la extragerea europeană?

Aceasta este probabil cea mai cunoscută modalitate europeană de handicap și, în același timp, cea care provoacă cea mai mare confuzie. Când facem un handicap european la egalitate, aplicăm handicapul, rezultatul final fiind egalitate, vom continua cu exemplul meciului Real Madrid – Valencia.
Dacă în acest meci facem un pariu pe handicapul european la Remiză (Real Madrid -2), ne-am câștiga pariul doar dacă Real Madrid câștigă cu exact două goluri, întrucât după scăderea handicapului rezultatul final ar fi egal. Există, de asemenea, un handicap pozitiv la egalitate, ar putea fi HE Draw (Valencia +2) și, de asemenea, ne-am câștiga pariul doar dacă Real Madrid ar câștiga cu exact două goluri, deoarece după adăugarea Eu. handicap rezultatul final ar fi o egalitate.

ᵛˢ Care este diferența dintre handicapul asiatic și cel european?

Este foarte important să cunoaștem diferențele dintre aceste două piețe, deoarece plasarea unui pariu pe una dintre aceste piețe fără a ști cum funcționează va duce mai devreme sau mai târziu la o mare greșeală.
Principala diferență între handicapul asiatic și cel european este că handicapul european nu oferă în niciun caz posibilitatea de a returna total sau parțial investiția. În articolul despre handicapul asiatic, am văzut că existau anumite handicapuri asiatice care ofereau posibilitatea de a ne returna integral investiția în caz de egalitate, cum ar fi handicapul asiatic 0,0, sau de a returna parțial investiția, precum 0,25 sau 0,75 handicap. În handicapul european nu vom avea niciodată un rezultat care să ne returneze total sau parțial investiția.

Subscribe and find out more about the Tool we're using!

Subscribe Now to Get Access to the Tool we use!